Zomerkamp voor kinderen: Engels leren in de zomer

3 Minuten Gepost op:


Over ons

Onderwijs en ontwikkelingsblog Hoi, ik ben Elisa. Welkom op mijn blog. Ik heb aan de PABO in Amsterdam gestudeerd en ben nu een lerares op een basisschool in Amsterdam. Daarnaast doe ik nog verschillend werk met kinderen, en richt ik mij nu op pedagogie. Ik ben dan ook gek op kinderen en sta elke keer versteld van de snelheid waarmee ze zich ontwikkelen. Ik ben mijn eigen blog over onderwijs en ontwikkeling begonnen om mijn ervaringen te delen. Ik zal vertellen over mijn werkervaringen in het onderwijs, over pedagogie en de leukste of grappigste verhalen delen. Ik hoop dat jeer wat aan hebt!

Zoeken

Archief

Engels leren in de zomer heeft vele voordelen

In Amerika zijn zomerkampen een onderdeel van de jeugd van kinderen. Ook in Nederland worden jeugdkampen steeds populairder. Dit komt onder andere doordat steeds meer ouders werken in plaats van dat zij thuisblijven voor de kinderen. Bij je werkgever kun je vaak maximaal drie weken aaneengesloten vrij nemen, terwijl de zomervakantie voor schoolgaande kinderen zes weken duurt. Het is lastig om voor drie weken opvang te vinden. Een zomerkamp is niet alleen een uitkomst voor ouders, maar ook een mooie ervaring voor de kinderen zelf. Ze ontmoeten nieuwe mensen en ze worden zelfstandiger doordat ze langere tijd van huis zijn. De begeleiders op een jeugdkamp besteden veel aandacht aan sport en spel, maar ook kunnen de kinderen Engels leren in de zomer. Ik vertel je welke verschillende soorten kampen er zijn en hoe deze ervaring positief kan bijdragen aan het zelfvertrouwen van je kind.


Engels leren in de zomer versoepelt het contact met anderen

Elk kind is anders. Ieder kind heeft andere interesses en talenten. Om deze reden zijn er ook veel verschillende soorten zomerkampen. Als je kiest voor een jeugdkamp dat aansluit bij de interesses van je kind, dan zal hij de tijd van zijn leven hebben. Is jouw kind een sportfanaat, dan zou je een zomerkamp kunnen kiezen waarin sportieve activiteiten centraal staan. Denk hierbij aan surfen, mountainbiken of dansen. Als jouw kind een echte dierenvriend is, dan zal je hem een groot plezier doen door hem op een dierverzorgingskamp te laten gaan. Zo is er voor elk kind wel een geschikt jeugdkamp te vinden. Een aantal voorbeelden zijn paardrijdkamp, kunstkamp, musicalkamp, wetenschapskamp en voetbalkamp. Sommige reizen gaan naar het buitenland. Men besteedt dan ook veel aandacht aan Engels leren in de zomer op een speelse manier, zodat de kinderen met elkaar kunnen communiceren, ook al zijn ze uit verschillende landen afkomstig. 


Ook later heeft je kind profijt van Engels leren in de zomer

Meegaan zomerkamp kan een mooie ervaring zijn. Er zijn veel leerzame momenten, maar plezier hebben staat centraal. Je kind kan op een kamp naar zijn keuze de hele dag bezig zijn met wat hij het liefst doet. Hij leert eveneens leeftijdsgenoten kennen die dezelfde interesse delen. Door deze nieuwe mensen te ontmoeten, leert hij hoe sociale omgang in zijn werk gaat. Bij de begeleiders staat het groepsgevoel hoog in het vaandel. Omdat hier zo nauw op gelet wordt en ieder kind een bijdrage levert in de verschillende activiteiten, is de kans dat er iemand buiten de boot valt nihil. En dit vergroot het zelfvertrouwen enorm. Engels leren in de zomer is ook een activiteit die de kinderen gezamenlijk doen. Door hier op jonge leeftijd mee te beginnen, raken ze al vroeg vertrouwd met een van de meest gesproken talen ter wereld. En dat komt ook later goed van pas, omdat een goede kennis van de Engelse taal in veel vakgebieden een harde vereiste is.

Benieuwd naar zo'n leuke zomerkamp waar kinderen Engels kunnen leren? Kijk dan eens op Summercamp (Engels voor bengels).

• Tags: • 505 Woorden