Tips voor het vinden van jouw rijschool

3 Minuten Gepost op:


Over ons

Onderwijs en ontwikkelingsblog Hoi, ik ben Elisa. Welkom op mijn blog. Ik heb aan de PABO in Amsterdam gestudeerd en ben nu een lerares op een basisschool in Amsterdam. Daarnaast doe ik nog verschillend werk met kinderen, en richt ik mij nu op pedagogie. Ik ben dan ook gek op kinderen en sta elke keer versteld van de snelheid waarmee ze zich ontwikkelen. Ik ben mijn eigen blog over onderwijs en ontwikkeling begonnen om mijn ervaringen te delen. Ik zal vertellen over mijn werkervaringen in het onderwijs, over pedagogie en de leukste of grappigste verhalen delen. Ik hoop dat jeer wat aan hebt!

Zoeken

Archief

Eindelijk je mag gaan beginnen met rijles! Maar bij welke rijschool moet je gaan lessen? Rijlessen zijn duur genoeg, dus je wilt vast zoveel mogelijk uit je geld halen. Is de goedkoopste dan de beste keus? Ik ga je proberen in dit artikel wegwijs te maken en deze vragen beantwoorden. In ieder geval kan ik je alvast verklappen dat het vooral verstandig is een goede rijschool te kiezen, in plaats van direct af te gaan op een prijsvechter.

Hoe kom je er achter wat een goede rijschool is?

Zoals over zoveel zaken, kun je ook over rijscholen veel informatie vinden op het internet. Een goede rijschool heeft een slagingspercentage dat overeenkomt, of iets hoger ligt dan het landelijk gemiddelde van 50 %. Deze info vindt je eenvoudig via de website van het CBR, let wel op de verschillen per regio. Heb je vrienden of familie die al rijles gehad hebben, bij de rijschool die je op het oog hebt, dan zijn zij natuurlijk je beste adviseurs. Enkele andere zaken waaraan je een goede rijschool kunt herkennen, zijn het werken met een leskaart, duidelijke afspraken en instructeurs die een WRM-bevoegdheidspas hebben. Vaak kun je ook een proefles nemen om het eens te proberen, let wel op de voorwaarden, dit is niet altijd gratis.

Wat kosten de lessen bij de rijschool?

De gemiddelde kosten voor het behalen van een rijbewijs zijn ongeveer 2300 euro (CBR-onderzoek 2017). De lessen betaal je aan je rijschool, maar je moet ook betalen voor de examens aan het CBR. De kosten voor deze examens zijn voor iedereen gelijk, de kosten voor de lessen heb je wel zelf in de hand. Ben jij een natuurtalent, dan gaat het je natuurlijk minder kosten dan een stuntelaar. Maar ook andere zaken zijn van invloed. De prijs per les kan per rijschool flink verschillen, let goed op hoe lang de les duurt, dit kan flink uiteenlopen. Wil je vooraf duidelijkheid over de prijs en mogelijk voordeliger uit zijn, dan kun je kiezen voor een lespakket. Bijna alle rijscholen bieden deze mogelijkheid aan en zullen jou veelal na een proefles adviseren welke rijopleiding bij jou past.

Rijschool geeft cursus verkeerstheorie

Bij het behalen van een rijbewijs wordt de theorie nog al eens onderschat. Ik spreek uit ervaring. Door de complexiteit van het verkeer, is de verkeerstheorie een onderdeel dat je zeer serieus moet nemen. Veel rijscholen bieden je daarom een theoriecursus aan, om je beter voor te bereiden op het theorie-examen. Je kunt natuurlijk ook zelf gewoon flink blokken in je studieboek of online-lesprogramma's volgen.

Voor meer informatie spreek met Autorijschool VOC/Verkeersschool Van Oyen.

• Tags: • 432 Woorden