De middelbare school: hoe bereid je je het beste voor?

3 Minuten Gepost op:


Over ons

Onderwijs en ontwikkelingsblog Hoi, ik ben Elisa. Welkom op mijn blog. Ik heb aan de PABO in Amsterdam gestudeerd en ben nu een lerares op een basisschool in Amsterdam. Daarnaast doe ik nog verschillend werk met kinderen, en richt ik mij nu op pedagogie. Ik ben dan ook gek op kinderen en sta elke keer versteld van de snelheid waarmee ze zich ontwikkelen. Ik ben mijn eigen blog over onderwijs en ontwikkeling begonnen om mijn ervaringen te delen. Ik zal vertellen over mijn werkervaringen in het onderwijs, over pedagogie en de leukste of grappigste verhalen delen. Ik hoop dat jeer wat aan hebt!

Zoeken

Archief

Volgend jaar naar de middelbare school, bijv het Johannes Fontanus College? Zowel voor de kinderen, als voor de ouders is het een behoorlijke stap. Nieuwe vakken zoals wiskunde, economie, biologie en nieuwe talen leren. Daarnaast kom je soms in een klas vol nieuwe gezichten. Bereid je goed voor aan de hand van deze tips over de middelbare school.

Wees op tijd

Een belangrijke verantwoordelijkheid gedurende je tijd op de middelbare school is op tijd komen. Zorg dat je weet hoe lang je naar school moet fietsen of hoe lang de busrit duurt. Zet je wekker op tijd, zodat je rustig aan kunt doen en goed voorbereid naar school kunt gaan. 

Nieuwe vrienden

Wie weet gaan er wel wat vrienden van de basisschool naar dezelfde middelbare school als jij. Maar er zijn ook nog veel nieuwe mensen in de klas waar je vrienden mee kunt maken. Zorg dat je mensen met dezelfde hobby's zoekt en maak zo gauw veel nieuwe vrienden. Ga samen pauze houden en spreek af na school en vorm zo vriendschappen voor het leven. 

Huiswerk

Een verschil met de basisschool is de hoeveelheid huiswerk. Je zult stapsgewijs steeds meer huiswerk krijgen. Wanneer je jouw huiswerk bijhoudt is er geen probleem. Maak er een vast ritueel van om na school gelijk jouw huiswerk te maken, dan houd je nog genoeg tijd over om leuke dingen te doen. Wil je niet het hele week aan je huiswerk zitten? Zorg dan dat je een vast moment voor jouw huiswerk neemt. Doe het bijvoorbeeld vrijdagmiddag al en geniet van een vrij weekend. Zo kom je eenvoudig de middelbare school door.

Repetities en schriftelijke overhoringen

Om jouw kennis over de stof te meten krijg je op de middelbare school vaak toetsen. Repetities zijn grote toetsen die zwaarder meetellen. Schriftelijke overhoringen zijn er om kleine gedeeltes van de stof te testen. Wanneer je goed leert voor de schriftelijke overhoringen op de middelbare school, zijn de repetities vaak een stuk eenvoudiger. Je weet dan namelijk al een groot deel van de stof. 

De middelbare school is een belangrijke stap in je leven. Zorg dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Je krijgt een stuk meer vrijheid, maar ook veel meer verantwoordelijkheid. Zorg dat je op tijd op school bent en je huiswerk op tijd af hebt. Wanneer je een goede planning maakt houd je veel vrije tijd over om leuke dingen te doen met jouw nieuwe vrienden van de middelbare school. De tijd op de middelbare school is er er één van zowel hard werken, als van veel plezier hebben met jouw leeftijdsgenoten.

• Tags: • 429 Woorden